Vrhunsko kvalitetna high-tech DIA Testera

Poslovni partneri u metaloindustriji imaju portebe za alatima sa visokim trajanjem oštrice i sa visokim precizitetom. Isto se može reći i o kružnim testerama. Na tom polju već duže vreme koriste DIA noževe za obradke sa visokom zateznom čvrstoćom. AKE Knebel GmbH & Co. KG u Nemačkoj je već uspeo da proizvede najveću DIA testeru na svetu sa prečnikom od 1300 mm-ra.

Alcan Singen GmbH je vodećih proizvođača aluminijumskih profila. Ti profili se proizvode na jednom od najvećoj profilnoj presi u Evropi. Posle tog procesa profile je potrebno krojiti na potrebnu meru. Ali naravno problemi počinju sa rezanjem aluminijumskih legura sa visokom zateznom čvrstoćom. Ako sečemo tradicionalnim testerama sa TM zubcima, testera posle 3 sečenja postane neupotrebljiva. AKE je prihvatio izazov da na ogromni cirkular, gde povremeno seku i profile od 400 mm-ra, proizvede adekvatan alat. To je značilo da je potrebno proizvoditi testere do 1800 mm-ra sa TM ili sa DIA zubcima. AKE Knebel GmbH & Co. K je našao rešenje, kružnu testeru prečnika 1300 mm-ra sa DIA zubcima. Mada je DIA veoma osetljiv na udar, izvanvredno seče aluminijum. Veliki poduhvat je značilo iz aspekta obrade proizvesti testeru 1300 mm-ra. Lothar Schneider, odgovorni saradnik AKE Knebel GmbH & Co. KG za proizvodnju je to komentarisao na sledeći nacin: „Kod ovog projekta u firmi Alcan prvo smo napravili probe na manjim testerama. Testirana varijanta se pokazala u praksi dobrim. Problem je predstavljao da mašine za erodiranje dijamanta su mogli da obrade maksimum 850 mm-ra. Taj problem smo mogli rešiti samo zahvaljujući znanju u oblasti masina.“

Kod testere sa prečnikom od 1300 mm-ra pored same proizvodnje veliki problem je predstavljao nivo rezonancije mašine ,osetljivost DIA zubaca, naponi koji nastaju u telu testere tokom eksploatacije, itd. Stručni tim AKE Knebel se izborio sa ovim izazovom, tako da ekonomski uspeh ove high tech kružne testere pored adekvatnog korišćenja ništa ne sprečava.

Nova tehnologija, koja je već skrenula pažnju, i koje će sigurno prodrmati tržiste.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali Vaš ugođaj na sajtu. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt pretpostavićemo da se slažete sa našom politikom privatnosti.